INSPIRATIE

Mijn Inspiratiebronnen

I feel Happy when I see all the happy  people move, dance and sing in this Happy clip.

Muziek

Muziek gaat direct naar de ziel.  Gregory Porter. Bach met de Mattheuspassion. Van jazz tot Vivaldi. Met "St. Paul and the broken Bones" als een nieuwe Band met veel soul als een jonge aanwinst.

Boeken

De boeken van Irvin D.Yalom waarmee Schopenhauer, Spinoza en Nietzsche toegankelijk worden. Het lezen van romans, psychologische trillers en goed geschreven studieboeken maken de wereld groter, avontuurlijker en tegelijkertijd meer intiem.

Theater

Het toneelstuk Borgen, in 2016,van het Noord Nederlands toneel onder regie van Ola Mafaalani, fenomenaal!.  Om gedurende zeven uur met een zaal vol mensen, alle perikelen, (innerlijke) conflicten, liefdes, politieke intriges, herkenbare valkuilen, moedige en laffe beslissingen, mee te beleven, te voelen en de verschillende kanten die aan al die zaken beklijven te begrijpen, daar word ik warm van. Ik zou daar met u allen naar toe willen gaan. De muziek als een spil door alles heen. Verbindend, versterkend en verwarmend. Nooit verzakend. Een catharsis bleef niet uit. Hoe anders verliet eenieder de schouwburg dan bij aankomst! Het was een reis, net als met een (team)training of coaching.

 

Inspiratie

Foto's

 

Video's

Witteveen documentaire NPO

Op de website van de NPO vindt u de beste documentaire over Johan Witteveen.

 

 

Muziek