Over MIJ en DE visie VAN CTMV.

Hi, ik ben Yvonne

Ik ben een All-round trainer en coach bij wie professionaliteit samen gaat met humor, verdieping, analyse en plezier. Met de interesse in mensen en processen die ik heb,  blijft het de uitdaging om beweging te genereren waar dat nodig is. Zodanig dat het dynamisch, uitdagend en toch veilig is om de nodige 'groeistappen 'met elkaar te kunnen zetten De training(en) waar het om gaat worden op maat en in overleg met de opdrachtgever gemaakt. Dit varieert van teams met 'achterstallig onderhoud' tot teams die op zoek zijn naar een heldere gedeelde visie.  Hetzelfde geldt voor de diverse coaching mogelijkheden , de teambuilding en voor het trainen op vaardigheden. Contact houden en kunnen confronteren met compassie is een combinatie die bij me past. Er wordt met heldere feedback gewerkt. Vaak hoor ik terug dat de veiligheid die in onze trainingen, teambegeleiding en coaching aanwezig is mede bijdraagt aan vaak onverwachte leerervaringen. Ervaringen die regelmatig dieper, meer confronterend en concreter zijn dan vooraf werd verwacht.


De praktijk
Met de ondersteuning vanuit ctmv. ervaren mensen de ruimte en mogelijkheden om te groeien in hun vak en in de samenwerking als team. De link naar de praktijk is daarbij essentieel. Het gaat erom de opgedane kennis, inzichten en getrainde vaardigheden  toe te kunnen passen in de praktijk. Het meeste werk om maximaal resultaat van de training, en de daar opgedane leerervaringen, te genereren is nodig op de werkplek. Een visie waarvan uit ctmv. werkt.
 

Leren als doorgaand proces
Om vervolgens vanuit de reflectie daarop door te gaan met leren en ontwikkelen. Het werk zit dus voor een belangrijk deel in wat er na  training en coaching gebeurt in de praktijk op de werkvloer. De gedachte dat je er met een training of coaching wel bent,  is een illusie. Het echte werk komt erna. Behalve uitdagend is dat vaak ook leuk. Soms omdat je om jezelf kunt lachen of omdat je opeens ervaart, door reacties van collega's, medewerkers of klanten, hoe je aan het groeien bent.  Binnen de visie waarvan uit ctmv. werkt is er geen 'arrivé' op individueel of op organisatie niveau. Er is altijd verandering.

Voor wie wil, is leren een doorgaand proces. Daarbij kan op gezette tijden ondersteuning met kennis, training en humor, een flinke steun in de rug zijn. Vanuit deze visie werk ik bij training, coaching, teamcoaching en begeleiding.

 


Opleidingen

1996-1997
Visions Unlimited: Opleiding tot facilitator van veranderingen binnen organisaties

1990-1991
Post HBO opleiding tot trainer. Samenwerking De Baak en VNO

1986-1987
Post HBO Opleiding: " Van Theater naar Film". Erik Oosthoek

1980-1984
HBO opleiding Hoge School voor de Kunsten te Kampen. Afgestudeerd eerste graad les bevoegdheid docent Dramatische Vorming. Huidige ARTEZ hogeschool voor de Kunsten Zwolle

1976-1980
In service opleiding verpleegkundigeA. Academisch Ziekenhuis  Leiden

1970-1975
Middelbare School Atheneum 1 - 4 en Havo diploma Westland Zuid Vlaardingen

 


Gevolgde cursussen

 

Gecertificeerd DISC trainer

Groepsdynamica van "Het Balkon"
Focussen
Teamopstellingen
Familie opstellingen
Organisatie opstellingen
EMDR: Eye Movement Desensitization Reprocessing
EFT: Emotional Freedom Technique, Hart focus en Voice Dialogue
NLP in Training en Onderwijs
Gecertificeerd trainer voor training kernkwadrant van Daniel Ofman Kernconsult Inmiddels Core Quality
Facilitator Transformatie spel Schotland (Findhorn)
Frequent bezoeker van studiedagen NvO